Opning Kristin på Husaby 2021

fre. 13. aug.

|

Skaun kirke

Opning Kristin på Husaby 2021

TrondheimSolistene opnar konserten før forfattaren og journalisten Sigrun Slapgard i samtale med Audhild Øye vil gi oss eit innblikk i Sigrid Undset sitt liv og dikting.

Registration is Closed
See other events

Tid & sted

13. aug. 2021, 19:00 – 20:30

Skaun kirke, Melbyvegen 11, 7357 Skaun, Norge

Om arrangementet

Tradisjonen tro vil årets opning bere preg av den gode blandingen av musikk og litteratur som nettopp festivalen har ry på seg for å vere god til.

Trondheimsolistene opnar konserten før forfattaren og journalisten Sigrun Slapgard i samtale med Audhild Øye vi gi oss eit innblikk i Sigrid Undset sitt liv og dikting.

I år er det 100 år sidan romanen «Husfrue» kom ut. «Husfrue» er den andre boka i trilogien Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset. Mykje av handlinga i «Husfrue» er lagt hit til Skaun, til Husaby, garden til Erlend Nikolaussøn, der Kristin vart husfrue.

Under kulturfestivalen Kristin på Husaby vil vi markere hundreårsjubileet på fleire vis: Opninga rundar av med at vi starter «Eit døgn med Husfrue» der vi legg vi opp til ei maratonlesing der unge og eldre kvinner deler på å lese frå boka. Her kan du ta deg ein tur innom kyrkja, sette deg ned og lytte, så lenge du vil. Lesinga vil pågå gjennom heile det neste dygnet.

Del