Eit døgn med "Husfrue"
fre. 13. aug. | Skaun

Eit døgn med "Husfrue"

Det er i år 100 år siden den andre boka i trilogien om Kristin Lavransdatter ble utgitt. Det er i denne boka Kristin kommer til Husaby som husfrue. Vi markerer 100-årsdagen med en langlesing av "Husfrue" i Skaun kirke. Opplesinga starter på åpningsarrangementet.
Registration is Closed

Tid & sted

13. aug., 19:00 – 14. aug., 19:00
Skaun, Melbyvegen 11, 7357 Skaun, Norge

Om arrangementet

I år er det 100 år sidan romanen «Husfrue» kom ut. «Husfrue» er den andre boka i triologien Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset. Mykje av handlinga i «Husfrue» er lagt hit til Skaun, til Husaby, garden til Erlend Nikolaussøn, der Kristin vart husfrue.

Under kulturfestivalen Kristin på Husaby vil vi markere hundreårsjubileet på fleire vis. Fredag kveld, 13. aug. blir det storstilt opning i Skaun kyrkje med TrondheimSolistene og litterære møte. Forfattaren og journalisten Sigrun Slapgard, som m.a.  har skrive biografien Dikterdronningen, vil i samtale med Audhild Øye gi oss eit innblikk i liv og dikting til den store nobelprisvinnaren Sigrid Undset.

I «Eit døgn med Husfrue» legg vi opp til ei maratonlesing der unge og eldre kvinner deler på å lese frå boka. Her kan du ta deg ein tur innom kyrkja, sette deg ned og lytte, så lenge du vil. Det er gratis å gå inn - men du kan gjerne melde din interesse her hvis du vil så vil vi sende deg mer informasjon om arrangementet.

Del